Aandeelhouders van Netflix hebben een rechtszaak aangespannen wegens bekendmakingen van het afnemende aantal abonnees

  • Het ongebruikelijke abonneeverlies van Netflix (NASDAQ:NFLX) in het eerste kwartaal leidde tot een daling van de aandelenkoers; nu komt de aandeelhoudersrechtszaak over de daling en hoe het bedrijf investeerders informeerde over zijn problemen.
  • Een in Texas gevestigde investeringsmaatschappij heeft een rechtszaak aangespannen in Californië en beschuldigt Netflix (NFLX) ervan niet openbaar te hebben gemaakt dat de groei vertraagt en dat het bedrijf netto abonnees verliest - en eist schadevergoeding vanwege de daling van de aandelenkoers van Netflix (NFLX) .
  • Netflix-aandelen (NFLX) zijn dit jaar met 67,4 procent; gedaald. De aandelen zijn met 44 procent; gedaald sinds het teleurstellende winstrapport van 19 april.
  • In de rechtszaak worden co-CEO's Reed Hastings en Ted Sarandos benoemd, samen met Chief Financial Officer Spencer Neumann, en wordt schadevergoeding geëist voor investeerders die tussen 19 oktober 2021 en 19 april 2022 in de aandelen hebben gehandeld.
  • Ondanks het recente abonneedebacle van Netflix (NFLX), blijft de programmering van het bedrijf populair, waarbij de hitserie Bridgerton de laatste streamingkijkcijfers van Nielsen (NLSN) domineert.

    Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 38.57 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 33.72 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2023

    aandeel

    NetFlix Silicon Valley Amerika ©

    NetFlix
    NetFlix


    De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 7.52 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 17.12 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 32.39 te liggen.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de entertainmentbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3.17 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 246.95 miljard dollar.

    Het aandeel werd vrijdag het laatst op 554.52 dollar verhandeld.

    Historische koersen NetFlix 2007-2023

    aandeel netflix

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.