Beleggers verkopen aandelen persoonlijke goederensector

De laatste tijd worden de aandelen van de persoonlijke goederensector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 6 procent lager. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een enorme winst van ruim 364 procent. Sinds 2012 klom de sector circa 85 procent. Gemiddeld brengt de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent op.

Rendementen persoonlijke goederensector

financiele analyse

De Amerikaanse producenten van persoonlijke goederen zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 38. Fenix Outdoor International, Interface en Thule Group zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Vera Bradley, N Brown Group en Bijou Brigitte hebben de lagere CAPE-ratio's.

De Europese persoonlijke goederensector kost bijna 40 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 35. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers persoonlijke goederensector

koersdata

De Europese aandelen in deze sector noteren bijna 11 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 14 procent in de plus.

De Europese persoonlijke goederensector brengt nu een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,45 procent en die in de VS op 0,3 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.