Biotechnologiesector op verlies

De laatste tijd worden de aandelen van de biotechnologiesector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent min. De belegger die in 2000 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 708 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 313 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,5 procent.

Rendementen biotechnologiesector

fundmantele data

De Amerikaanse biotechnologiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector koerst nu op een lage CAPE-ratio van 0. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Sartorius, Illumina Inc en Emergent Biosolutions. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Pdl Biopharma, BB Biotech en Gilead Sciences .

De Europese biotechnologiesector kost bijna -11 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 5. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 21 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 6 procent in de plus.

De Europese biotechnologiesector levert momenteel een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,87 procent en die in de VS op 0,09 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.