Meeste aandelen voedingssector lager

De laatste tijd worden de aandelen van de voedingssector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent min. Het gemiddelde aandeel in deze sector staat nu op een enorme winst van bijna 882 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 97 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen voedingssector

financiele analyse

De Amerikaanse voedingsbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij stevige CAPE-ratio van 52. Marine Harvest , Wessanen en Calavo Growers zijn aandelen met boven gemiddeld hoge CAPE-ratio's. Leroy Seafood, Salmar en Premier Oil worden nu met de laagste CAPE ratio's verhandeld.

De Europese voedingssector kost bijna 59 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 41. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 12 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 7 procent in de plus.

De Europese voedingssector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,76 procent en die in Amerika op 0,52 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.