Lage vola lucht- en defensieaandelen

De laatste tijd worden de aandelen van de luchtvaart- en defensiesector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 1 procent verlies. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 422 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 99 procent hoger. De sector koerst nu op een hoog dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen luchtvaart- en defensiesector

beurskoers

De Europese luchtvaart- & defensiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse luchtvaart- & defensiebedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 58. Aandelen met de hogere CAPE-ratio's zijn o.a. United Technologies , Heico Corp en Heico Cp Cl A. Chemring Group , QinetiQ en Ultra Electronics Holdings zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

We zien verder dat de Europese luchtvaart- en defensiesector op een CAPE van 32 noteert en de Amerikaanse op 77. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 9 procent duurder en die in Amerikanen staan circa 3 procent in de plus.

De Europese luchtvaart- en defensiesector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,66 procent op en die in de VS 0,16 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.