Vastgoedsector op verlies

Recent worden de aandelen van de vastgoedsector niet zoveel verkocht. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak circa 7,01 procent onder water. Beleggers die deze aandelen in 2000 aanschaften staan nu op een aanzienlijke winst van ruim 857 procent. Sinds 2012 steeg de sector circa 1263 procent. Gemiddeld levert de sector een vrij hoog dividendrendement op van 2 procent.

Rendementen vastgoedsector

koersdata

De Europese vastgoedbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse vastgoedbedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector koerst nu op een vrij forse CAPE-ratio van 26. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Toll Brothers, Highwoods Properties en Washington Real Estate Investment. CFI , Storm Real Estate en The Carlyle Group L.P. hebben de lagere CAPE-ratio's. De Europese vastgoedsector kost bijna 12 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 45. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 13 procent duurder en die in Amerikanen staan circa 3 procent in de plus.

De Europese vastgoedsector brengt nu een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,75 procent en die in de VS op 0,98 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.