Meer dividend EU bierbrouwers

De Europese brouwerijsector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 2,06 procent en die in de VS op 0,5 procent. SABMiller, Heineken en AB AB InBev zitten nu bij de hoogste dividendrendementen (op basis van ongewijzigde dividenden).

De laatste tijd dalen de aandelen van de brouwerijsector een beetje. Over de laatste 3 maanden koerst de sector ruim 1 procent onder water. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 320 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 102 procent hoger.

Rendementen brouwerijsector

sectoranalyse

De Europese brouwerijen zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse brouwerijen. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De Europese brouwerijsector noteert op een CAPE van 42 en de Amerikaanse op 43. Harboes Bryggeri, Constellation Brands en AB AB InBev zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Carlsberg , Brewin Dolphin Holdings en Molson Coors Brewing .

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.