Drankensector staat hoger

Recent worden de aandelen van de drankensector behoorlijk duurder. Over de voorbije 3 maanden werd deze bedrijfstak zo'n 10 procent meer waard. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een plus van bijna 6 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 16 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 1.5 procent.

Rendementen drankensector

beurskoers

De Europese drankenproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse drankenproducenten. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector wordt nu op een vrij behoorlijke CAPE-ratio van 30 verhandeld. National Beverage, Monster Beverage Corp en Advini zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Compania Cervecerias Unidas S.A., Vina Concha Y Toro en Lanson-Bcc. De Europese drankensector noteert op een CAPE van 68,33 en de Amerikaanse op 81,86. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 11 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 8 procent in de plus.

De Europese drankensector leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,4 procent en die in Amerika op 0 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.