Weinig beweging energiesector

De laatste tijd worden de aandelen van de energiesector niet zoveel verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 1 procent verlies. De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een min van ruim 4 procent. Sinds 2012 groeide de sector circa 8 procent. De sector koerst nu op een matig dividendrendement op van 0,5 procent.

Rendementen energiesector

koersdata

De Europese energiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse energiesector. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De sector (Noord-Amerika, Europa en Rusland) noteert nu op een relatief beperkte CAPE-ratio van 14.

Bij de aandelen met de extremere CAPE-ratio's zien we o.a. Isramco, Avista en Otter Tail. Alpiq, Carbo Ceramics en Drax Group PLC Group worden nu met de laagste CAPE ratio's verhandeld. De Europese energiesector noteert op een CAPE van 10 en de Amerikaanse op 11. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

De Europese energiesector leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,8 procent en die in de VS op 0,2 procent. Kogenera , Duke Energy en Fortum zitten nu bij de hoogste dividendrendementen (op basis van ongewijzigde dividenden).

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.