Amerikaanse softwarebedrijven fors duurder dan Europese

We zien verder dat de EU softwarebedrijven op een CAPE van 99,45 noteren en de Amerikaanse op 25,76. De enorm hoge CAPE-ratio's van de Amerikaanse bedrijven worden vooral door die van Adobe (waar we recent over schreven), Autodesk en Red Hat veroorzaakt. Genoemde 3 behoren dit jaar ook tot de meest succesvolle softwareaandelen (bij de megacaps). Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een verlies van ruim 3 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 53 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een gematigd dividendrendement op van 0,72 procent.

De Europese softwarebedrijven brengen nu meer dividenden op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 1,37 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.