Europese voedingsbedrijven duurder dan Amerikaanse

De Europese voedingsbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse voedingsbedrijven De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De Europese voedingsbedrijven op een CAPE van 18,04 noteren en de Amerikaanse op 15,71.

Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Greenyward Foods, Wessanen en Symrise . De goedkopere aandelen zijn o.a. Aceto, Copam en Kernel holding .

sectoranalyse

Recent worden de aandelen van de voedingsbedrijven behoorlijk gevraagd. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak circa 5 procent in het groen. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 100 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 101 procent hoger.

Gemiddeld levert de sector een gematigd dividendrendement op van 0,72 procent. De Europese voedingsbedrijven leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,73 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.