Drankenproducenten in het groen

Recent is er veel interesse in de aandelen van de drankenproducenten. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 3 procent in de plus. Beleggers die in 2007 in deze sector investeerden staan nu op een forse winst van bijna 116 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 50 procent hoger. De sector noteert momenteel een laag dividendrendement van 0,54 procent.

Rendementen Drankenproducenten

fundmantele data

De totale sector wordt nu op een toch wel vrij forse CAPE-ratio van 44 verhandeld. De Europese drankenproducenten kosten bijna 18,8 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 15,33. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 18,8 procent duurder en die in Amerikanen staan ruim 15,33 procent in de plus. De Europese drankenproducenten leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,86 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.