2012 goed instapjaar electronica-aandelen

De laatste tijd worden de aandelen van de elektronicabedrijven behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 6 procent winst. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een forse winst van bijna 97 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 123 procent hoger. 2012 was dus een super instapjaar voor het gros van deze aandelen.

Gemiddeld levert de sector een vrij hoog dividendrendement op van 1,78 procent.

Rendementen Elektronicabedrijven

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-index

De sector noteert nu op een vrij stevige CAPE-ratio van 60. De Europese elektronicabedrijven kosten bijna 24 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 20. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 24 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 20 procent in de plus. De Europese elektronicabedrijven brengen nu minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,5 procent en die in de VS op 1,7 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.