Europese defensieaandelen nipt beter dan VS

Beleggers in de defensiesector scoren de afgelopen jaren bijna continu enorme rendementen. Naast de forse koerswinsten zijn de meeste dividendrendementen ook bovengemiddeld waardoor de totale rendementen van deze sector buitensporig hoog zijn geweest.

De laatste tijd worden de aandelen van de luchtvaart- & defensiebedrijven wederom behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 7 procent hoger. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een forse winst van bijna 95 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 103 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,43 procent.

Rendementen Luchtvaart- & Defensiebedrijven

aandeel

De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 32. We zien verder dat de Europese luchtvaart- & defensiebedrijven op een CAPE van 43 noteren en de Amerikaanse op 27. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 43 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 27 procent in de plus. De Europese luchtvaart- & defensiebedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,7 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.