In de offshore diensten-/distributiesector keren de microcaps het meeste dividend uit

We zien binnen de offshore diensten-distributie gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Inflarx NV.

Kerncijfers offshore diensten-distributie

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen offshore diensten-distributie

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De midcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 18 het hoogste. De microcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen offshore diensten-distributie

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 4,1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.