Chemiebedrijven al jaren extreem hoge rendementen

De chemiesector levert beleggers het afgelopen decennium al jaren forse successen op. Sowieso natuurlijk door de forse koerswinsten maar ook door de relatief hoge dividenduitkeringen. De laatste tijd worden de aandelen van de chemiebedrijven wederom behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 5 procent hoger.

De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 86 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 84 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 0,96 procent.

Rendementen Chemiebedrijven

sectoranalyse

De sector koerst nu op een tamelijk forse CAPE-ratio van 42. We zien verder dat de EU chemiebedrijven op een CAPE van 17 noteren en de Amerikaanse op 40. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 17 procent meer waard en die in Amerikanen staan ruim 40 procent in de plus. De Europese chemiebedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,2 procent en die in Amerika op 0,2 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.