In de supermarktsector betalende large caps het meeste dividend

We zien binnen de supermarkten gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Avita Medical en Silence Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers supermarkten

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De large caps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Abcam, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2.7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.