Europese banken verslaan VS collega's, ook meer dividend

De voorbije maanden is er veel vraag naar de aandelen van de banken. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie circa 3 procent hoger. De belegger die in 2007 in deze sector stapte staat momenteel op een winst van bijna 38 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 89 procent hoger. Gemiddeld brengt de sector een vrij beperkt dividendrendement op van 0,69 procent op.

Rendementen Banken

koersdata

We zien dat op de langere termijn de meeste banken dus in de plus staan. Wel moeten we opmerken dat de bovenstaande grafiek alleen de 'overlevende' banken betreft en dat de failliet gegane dus ontbreken.

De hele sector noteert nu op een relatief gematigde CAPE-ratio van 21. De Europese banken kosten bijna 56 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 32. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 56 procent in de plus en die in Amerikanen staan ruim 32 procent in de plus. De Europese banken brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,9 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.