Uitzenders al jaren in de plus

Beleggers in de detacheringssector stonden over de afgelopen jaren, over de hele sector gezien, bijna allemaal in de plus. Ook de laatste tijd stijgen de beurskoersen van de detacheerders. Over de laatste 3 maanden koerst de sector ruim 5 procent in het groen. De beleggers in 2007 deze sector kochten hebben nu een forse winst van bijna 94 procent. Sinds 2012 koerst de sector maar liefst 128 procent hoger.

De doorsnee aandelen in de sector brengen momenteel een mager dividendrendement op van 0,56 procent.

Rendementen Uitzendbureaus

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-index

De sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 27. De Europese uitzendbureaus noteren op een CAPE van 19 en de Amerikaanse op 36. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 19 procent meer waard en die in Amerikanen staan ruim 36 procent in de plus. De Europese uitzendbureaus brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,4 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.