Megacaps het duurste in de olie- en gassector

Binnen de olie- en gasbedrijven zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Energean Oil & Gas, Scorpio Tankers en Gazprom PAO. Relatief grote verliezen waren er voor Roan Resources, Nostrum Oil & Gas en Chaparral Energy.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Apache, Equinor ASA en Torm zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Gulfport Energy, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4 procent aantrekkelijk te noemen. Green Plains Partners LP, EnLink Midstream LLC en Equitrans Midstream bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.