Large caps kosten het meeste in de farmaciesector

We zien binnen de farmaciebedrijven beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf september vorig jaar koerst de sector op ruim 4 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Shield Therapeutics, Amarinoration en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Immunic, Mallinckrodt en Inflarx NV.

Kerncijfers farmaciebedrijven

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Assertio Therapeutics en Theranexus SA.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Orion en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.