In de metaalsector de midcaps aan kop qua dividend

De metaal liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Trans-Siberian Gold, Alacer Gold en Acacia Mining. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Firestone Diamonds.

Kerncijfers metaal

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 703 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Tharisa, Chamberlin en Hochschild Mining zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ryerson Holding, En+ en Ramaco Resources.

Hoogste dividendrendementen metaal

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Alumetal SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.