Microcaps het duurste in de luchtvaart- & defensiesector

We zien binnen de luchtvaart defensie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, HEICO en Mercury Systems. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Velocity Composites.

Kerncijfers luchtvaart defensie

beurskoers

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Chemring Group en Avon Rubber zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Triumph, Leonardo SpA en Spirit AeroSystems Holdings.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.