In de luchtvaart- & defensiesector de megacaps aan kop qua dividend

We zien binnen de luchtvaart defensie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar staat de sector op ruim 5 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, Mercury Systems en HEICO. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Velocity Composites.

Kerncijfers luchtvaart defensie

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 20 het hoogste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Avon Rubber en Chemring Group zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Triumph, Leonardo SpA en Sogeclair SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1 procent beperkt te noemen. Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.