Voor large caps het meeste betaald in de drankensector

De dranken liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Coca-Cola Consolidated, Keurig Dr Pepper en Coca-Cola European Partners. Relatief grote verliezen waren er voor Marie Brizard Wine and Spirits SA, National Beverage en Linda Nektar AS.

Kerncijfers dranken

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen dranken

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 36 het hoogste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Fevertree Drinks, Distil en A.G.Barr zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Italian Wine Brands SpA, Kofola CeskoSlovensko as en Krynica Vitamin SA.

Hoogste dividendrendementen dranken

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Altia, National Beverage en Kofola CeskoSlovensko as bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.