Midcaps de besten in bankensector

De banken liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Federal National Mortgage Association, Federal Home Loan Mortgage en NMI Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Metro Bank, Banca Carige SpA Cassa di Risparmio di Genova e Imperia en GAM Holding AG.

Kerncijfers banken

beurskoers

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen banken

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. New Mountain Finance, Huntington Bancshares en QCR Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Murphy & Spitz Green Capital AG, Bank Sankt-Peterburg PAO en Turkiye Halk Bankasi AS.

Hoogste dividendrendementen banken

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CM Finance, Garrison Capital en THL Credit.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.