Voor large caps het meeste betaald in de chemiesector

De chemie liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 12 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere aXichem AB (publ), I-Tech AB en Directa Plus. Relatief grote verliezen waren er voor Taronis Technologies, Venator Materials en Global Bioenergies SA.

Kerncijfers chemie

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 24 het hoogste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. aXichem AB (publ), Zotefoams en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Advanced Emissions Solutions, Plastiques du Val de Loire SA en Soda Sanayii AS.

Hoogste dividendrendementen chemie

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,7 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Ciner Resources LP, CVR Partners LP en PCC Rokita SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.