In de supermarktsector de large caps aan kop qua dividend

De supermarkten liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Etablissementen Franz Colruyt NV, ICA Gruppen AB en Smart & Final Stores. Relatief grote verliezen waren er voor Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, United Natural Foods en McColl's Retail.

Kerncijfers supermarkten

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. WM Morrison Supermarkets, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere United Natural Foods, Eurocash SA en Walgreens Boots Alliance.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eurocash SA, Casino Guichard Perrachon SA en Tallinna Kaubamaja Grupp AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.