In de voedingssector betalende large caps het meeste dividend

We zien binnen de voedingsbedrijven gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Alacer Gold, Ariana Resources en United Company RUSAL. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Kore Potash.

Kerncijfers voedingsbedrijven

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 673 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Ariana Resources, Duke Royalty en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Konsorcjum Stali SA, Auriant Mining AB en En+.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,9 procent hoog te noemen. Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Iskenderun Demir ve Celik AS bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.