Midcaps kosten het meeste in de gezondheidsproducten- en dienstensector

We zien binnen de gezondheidsproducten- en diensten een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere Tandem Diabetes Care, Eckert & Ziegler Strahlen und Medizintechnik AG en Arcoma AB. Relatief grote verliezen waren er voor Spineway SA, Cellnovo SA en Nexstim.

Kerncijfers gezondheidsproducten- en diensten

aandeel

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gezondheidsproducten- en diensten

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 32 het meeste. De smallcaps noteren op 20 maal de winst per aandeel. EKF Diagnostics Holdings, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mercator Medical SA, Guerbet SA en Zimmer Biomet Holdings.

Hoogste dividendrendementen gezondheidsproducten- en diensten

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,9 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Coltene Holding AG, Mercator Medical SA en Meridian Bioscience.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.