In de internetsector betalende large caps het meeste dividend

Binnen de internet zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group, Etsy en Lastminute.com NV. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, windeln de SE en SLEEPZ AG.

Kerncijfers internet

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen internet

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De midcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 25 het hoogste. De large caps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Just Eat, ASOS en Boohoo zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Qurate Retail, Vente-Unique.Com SA en eDreams Odigeo SA.

Hoogste dividendrendementen internet

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Verkkokauppa.com, Petmed Express en Vente-Unique.Com SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.