Megacaps het duurste in de mijnbouwsector

We zien binnen de mijnbouw beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf mei vorig jaar koerst de sector op ruim 9 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere United Company RUSAL, Alacer Gold en En+. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Kore Potash.

Kerncijfers mijnbouw

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouw

aandelenanalyses

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 658 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tharisa, Duke Royalty en Ariana Resources zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Konsorcjum Stali SA, Auriant Mining AB en En+.

Hoogste dividendrendementen mijnbouw

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Iskenderun Demir ve Celik AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.