Large caps aan kop in de biotechnologiesector

De biotechnologie liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Amarinoration en ReNeuron. Relatief grote verliezen waren er voor Indivior, Cytori Therapeutics en Summit Therapeutics.

Kerncijfers biotechnologie

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologie

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ab Science SA, Mallinckrodt en Endo International.

Hoogste dividendrendementen biotechnologie

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,2 procent beperkt te noemen. Biotoscana Investments SA, AbbVie en Orion bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.