Voor microcaps het meeste betaald in de supermarktsector

De supermarktsector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Natural Grocers By Vitamin Cottage, Etablissementen Franz Colruyt NV en BIM Birlesik Magazalar AS. Relatief grote verliezen waren er voor McColl's Retail, Majestic Wine en Migros Ticaret AS.

Kerncijfers supermarktsector

aandeel

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 1245 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, Cake Box Holdings en WM Morrison Supermarkets zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Sonae SGPS SA SGPS SA, Magnit PAO en Rallye SA.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Rallye SA, Tallinna Kaubamaja Grupp AS en Casino Guichard Perrachon SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.