In de transport & logistieksector meeste dividend bij de megacaps

De transport & logistieksector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Celebi Hava Servisi AS, Spirit Airlines en American Shipping Company ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Navios Maritime Holdings, Gama Aviation en YRC Worldwide.

Kerncijfers transport & logistieksector

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Stobart Group, Waberer's International Nyrt en James Fisher and Sons zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent hoog te noemen. Tallink Grupp AS, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en PostNL NV bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.