Microcaps aan de prijs in de softwaresector

Binnen de softwaresector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Twilio, Earthport en . Relatief grote verliezen waren er voor Naga AG, Sandpiper Digital Payments AG en .

Kerncijfers softwaresector

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 33 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. Cadence Design Systems, VMware en Siili Solutions zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere MoneyGram International, Sygnity SA en Avaya Holdings.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0,7 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Netgem SA, Livechat Software AG SA en Webstep ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.