In de industriële goederensector de megacaps aan kop qua dividend

We zien binnen de industriële goederensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere DMC Global, Chart Industries en Singulus Technologies AG. Relatief grote verliezen waren er voor Xeros Technology, va Q tec AG en Balyo SA.

Kerncijfers industriële goederensector

historische koersen

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

fundamenteel onderzoek

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Mikron Holding AG, Welbilt en Actuant zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Meritor, Rawlplug SA en Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS, Mangata Holding SA en Actuant.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.