Megacaps aan kop in de algemene detailhandel

We zien binnen de algemene detailhandel een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Carvana Co, Ocado Group en Etsy. Relatief grote verliezen waren er voor Carpetright , Orchestra Premaman SA en Debenhams .

Kerncijfers algemene detailhandel

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen algemene detailhandel

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 30 het meeste. De smallcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. N Brown, Debenhams en Prada SpA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere GameStop , Dogus Otomotiv Servis ve Ticaret AS en UniEuro SpA.

Hoogste dividendrendementen algemene detailhandel

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,4 procent beperkt te noemen. Buckle, Big 5 Sporting Goods en GameStop bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.