Megacaps het duurste in de biotechnologiesector

Binnen de biotechnologiesector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 23 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Madrigal Pharmaceuticals, Mirati Therapeutics en Champions Oncology. Relatief grote verliezen waren er voor Orexigen Therapeutics, Faron Pharmaceuticals Oy en Celldex Therapeutics.

Kerncijfers biotechnologiesector

beurskoers

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologiesector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, BioArctic AB en Bioventix zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Sprint Bioscience AB, BB Biotech AG en United Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen biotechnologiesector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,2 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere BB Biotech AG, Gilead Sciences en Orior AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.