Large caps aan kop in de vastgoedsector

Binnen de vastgoedsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, RMR en Solon Eiendom ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Oscar Properties Holding AB en Colony Capital.

Kerncijfers vastgoedsector

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 36 het meeste. De microcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS en iStar.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Orchid Island Capital, Washington Prime en New York Mortgage.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.