Smallcaps het duurste in de halfgeleiders sector

De halfgeleiders sector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 15 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere PVA TePla AG, Cree en Micron Technology . Relatief grote verliezen waren er voor Dialog Semiconductor , MACOM Technology Solutions Holdings en Impinj.

Kerncijfers halfgeleiders sector

aandelenanalyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. IQE, CML Microsystems en Cree zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology , Dialog Semiconductor en Arrow Electronics.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere BE Semiconductor Industries NV, Siltronic AG en Broadcom .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.