Megacaps de besten in gezondheidsproducten- en dienstensector

Binnen de gezondheidsproducten- en dienstensector zien we een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Tabula Rasa HealthCare, Abiomed en Tenet Healthcare . Relatief grote verliezen waren er voor Patterson Companies, Brookdale Senior Living en Owens & Minor.

Kerncijfers gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 26 het hoogste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. NMC Health, Smith & Nephew en Penumbra zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Owens & Minor, MEDNAX en Envision Healthcare.

Hoogste dividendrendementen gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0,5 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Owens & Minor, Patterson Companies en Medtronic .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.