Beleggers mijden aandelen automobielsector

De laatste tijd worden de aandelen van de automobielsector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 8 procent lager. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 473 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 255 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen automobielsector

financiele analyse

De Amerikaanse automobielproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector koerst nu op een tamelijk lage CAPE-ratio van 13. Aandelen met de hogere CAPE-ratio's zijn o.a. Winnebago Industries, Autoneum en Standard Motor Products. Porsche Automobil, Volkswagen en Goodyear Tire & Rubber worden nu met de laagste CAPE ratio's verhandeld.

De Europese automobielsector noteert op een CAPE van 14 en de Amerikaanse op 12. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

Winnaars en verliezers automobielsector

aandeel

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 8 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 24 procent in de plus.

De Europese automobielsector levert momenteel een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,95 procent op en die in de VS 0,2 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.