6 van de 30 Dow aandelen dit jaar op winst

Van de 30 Dow Jones Industrial Average Index aandelen koersen er maar 6 in de plus dit jaar. Softwaregigant Microsoft en Apple zijn dit jaar de onbetwiste koplopers met winsten van resp. 23 en 18 procent. Andere winnaars zijn Home Depot, Visa, Intel en Walmart Stores. De winst van Walmart Stores is echter marginaal (0,16 procent).

6 Dow Jones aandelen per midden juni ytd op verlies in 2020


We zien dit jaar hele forse verliezen bij de Dow-Jones aandelen. Het gemiddelde aandeel van de Dow Jones Industrial Average Index staat dit jaar circa 12 procent onder water. Microsoft en Apple mogen we met recht superaandelen noemen: beiden staan ook dit jaar alweer op forse winsten. Beleggers die jaren terug in deze aandelen instapten maken een forse outperformance. Bij de verliezers van de Dow Jones zien we Ratheon, Boeing, Citigroup en Exxon Mobil aan kop gaan.

Winnaars Dow Jones Industrial Index in 2020

>Dowjonesaandelen

Bron: Analist Pro


Dow aandelen bijna allemaal op lange termijn winsten

We zien dat bijna alle huidige aandelen van de Dow Jones hoofdindex op de langere termijn extreme winsten hebben behaald. De 2 negatieve uitzonderingen zijn Exxon Mobil en IBM die beiden ook dit jaar alweer op forse verliezen staan.

Verliezers Dow Jones Industrial Index in 2020

Verliezersdowjones

Bron: Analist Pro