Aandelen met lage koers/winst-verhoudingen outperformen

Aandelen met de lagere koers/winst-verhoudingen doen het beter dan die met de hogere verhoudingen. Op jaarbasis lag het gemiddelde verschil op 13 procent per jaar inclusief de ontvangen dividenden. 3 procent voor de aandelen met de hoge koers/winst-verhoudingen en bijna 17 procent voor die met de lage koers/winst-verhoudingen.

U ziet dat de aandelen met de lage koers/winst-verhoudingen ook in 2008 hard omlaag gingen. Destijds werden aandelen bijna blanco verkocht en gingen dus ook de goedkope aandelen en masse van de hand. In de jaren er op herstelden deze aandelen echter fors. Wat we vaak in de mainstream beleggingsmedia lezen is dat waardeaandelen uit de gratie zouden zijn geweest of dat deze lang underperformden. Niets is echter minder waar want we zien dat in de VS, Europa en in Rusland de waardeaandelen het al jaren fors beter hebben gedaan dan de groeiaandelen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.