BNY The Boston Company: Goede vooruitzichten voor Amerikaanse aandelen

De verwachtingen voor de Amerikaanse aandelenmarkten klaren op, volgens Brian C. Ferguson en W. Charles Cook, verbonden aan The Boston Company, een boutique van BNY Mellon.

Brianferguson
Brian Ferguson
Volgens hen zullen dure sectoren met een lage winstgroei veel minder presteren dan goedkoop geprijsde sectoren met een aantrekkelijk winstpotentieel. In het kort komt hun betoog neer op het volgende:

 • Amerikaanse aandelen zijn aantrekkelijk geprijsd met een koers-winstverhouding van 15x de verwachte winst en een dividendrendement van 2,2%.
 • De winstgroei zal herstellen en gematigd positief blijven omdat de tegenwind voor de aandelenmarkten afneemt
 • Er zijn interessante kansen vanwege de sterke over- en onderwaarderingen op sector- en aandelenniveau.

  Ferguson en Cook verwachten dat de economische groei in de VS zal verbeteren ten opzichte van de ondermaatse groei in Q1 2016. De consumentenbestedingen hebben baat bij lage energieprijzen, lage werkloosheid, lage inflatie en lage rente. De Fed streeft naar een geleidelijke normalisering die aansluit op een lage groei, lage inflatie-economie. Nu er meer duidelijkheid is over het monetair beleid, moeten aandelen positief reageren op een verbeterende economische groei en winstverwachtingen in de VS.

  US dollar verzwakt

  De divergerende economische groei en monetair beleid tussen de VS en overzeese economieën hebben in de afgelopen twee jaar tot een veel sterkere US dollar geleid. Dit heeft de winsten van large-cap ondernemingen gedrukt. Echter, de US dollar trend is onlangs gewijzigd en staat inmiddels een aantal procent onder zijn hoogtepunt van afgelopen januari. Ferguson en Cook verwachten dat de US dollar door de geleidelijke normalisering van de Fed zwakker zal worden dan bedrijven en analisten veronderstellen.

  Dit zal ook positief uitpakken voor de Chinese yuan en neemt het risico van een ontwrichtende Chinese devaluatie van de tafel . Dit zal een positieve bijdrage leveren aan bedrijfswinsten in de loop van 2016 .

  Consument profiteert van lage olieprijs

  De sterke stijging van de US dollar in 2014 en 2015 heeft zeker energieprijzen beïnvloed, maar de belangrijkste oorzaak van de daling van de olieprijs is overaanbod geweest. Na twee jaar en een daling van meer dan 60% komen vraag en aanbod weer in evenwicht. Ferguson en Cook verwachten dat de olieprijs zal herstellen door de toenemende vraag en zal terugkomen op $50 tot $60 per vat. Dat maakt dat de energiesector weer winstgevend wordt en leidt tot hogere inkomsten voor de markt als geheel.

  De lagere olieprijs heeft een positieve impact op de Amerikaanse consument en is nog niet nog niet volledig tot uiting gekomen in de groei- of winstcijfers. Ferguson en Cook verwachten dat de consumentenbestedingen een belangrijke aanjager van groei zullen zijn voor de Amerikaanse economie en de large-cap inkomsten.

  Waardering waardeaandelen ongekend

  Ferguson en Cook voorspellen een hoog enkelcijferig totaalrendement, dankzij een dividendrendement van 2,2% en een bovengemiddelde winstgroei. Waardeaandelen zijn met name aantrekkelijk geprijsd. Vaak gingen dit soort lage waarderingen gepaard met een recessie, maar de kans daarop schat TBCAM laag in. Daarom is de verwachting dat Amerikaanse aandelen goed zullen presteren als de groei van de wereldeconomie weer aantrekt.

  Kansen in meer cyclische sectoren

  Ferguson en Cook zijn met name positief gestemd over de kansen op sector- en effectenniveau. De verschillen in waardering zijn de laatste drie decennia maar zelden in deze mate gezien. Obligaties en vergelijkbare aandelen zullen lage, mogelijk zelfs negatieve, reële rendementen genereren in de komende jaren. Sectoren met meer cyclische eigenschappen zijn sterk afgeprijsd. De specialisten van The Boston Company wijzen specifiek op nutsbedrijven en financials.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.