BNY Boston tipt Amerikaanse banken

Jimboyd
Jim Boyd

Amerikaanse financials zijn relatief goedkoop vergeleken met andere sectoren. De banken hebben een moeizaam eerste kwartaal achter de rug. Het is een van de slechts presterende sectoren in de S&P500 dit jaar tot dusverre, hoewel er in maart sprake was van enig herstel.

Met name de toekomstige winstontwikkeling van financials baren zorgen nu de Fed de rente verhoogt in een lager tempo dan verwacht, schrijft Jim Boyd, analist bij The Boston Company Asset Management, een boutique van BNY Mellon.

Amerikaanse banken lager gewaardeerd

Maar Amerikaanse banken staan er beduidend beter voor dan banken buiten de VS, meent Boyd. Zij zijn beter gekapitaliseerd en kennen een lagere leverage. Ze noteren tegen de laagste K/W binnen de S&P500: 13,04 x per 29 februari. Toch blijven de onderliggende fundamentals relatief sterk. De kredietvraag is gezond, de kredietkwaliteit is goed en er is een overvloed aan kapitaal op de balans. Daarnaast is er een grote diversiteit binnen de financiële sector; alleen al in de VS zijn meer dan 6000 commerciële banken actief. Verder is er nog veel ruimte voor groei van consumentenkredieten.

Marges kunnen onder druk komen

Er zijn ook kanttekeningen bij de financiële sector te plaatsen. De winstgevendheid kan onder druk komen te staan. Vooral verzekeraars worden extra geraakt door ultra-lage renteniveaus. Verder is Boyd terughoudend over banken die de afgelopen jaren de expansie van de Amerikaanse olie- en gassector hebben gefinancierd. Ook maakt hij zich zorgen over banken die actief zijn in de grondstoffenregio’s in de VS (Texas, upper-Midwest) waar sprake is van veel direct lending.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.