Pictet AM Barometer Juni: minder High Yield-obligaties, meer IT-aandelen

Pictet Asset Management meldt dat het zijn exposure aan high yield obligaties heeft teruggeschroefd naar neutraal, omdat de rendementen uit deze inkomensklasse in 2015 tot nu toe slechts 3 procentpunt hoger lagen dan staatsobligaties.

In zijn sectorallocatie kiest Pictet AM voor aantrekkelijk gewaardeerde sectoren die het meest zullen profiteren van mondiale economische groei. De IT-sector staat er bijzonder goed voor en daarom heeft Pictet zijn blootstelling hieraan naar een volledige overweight positie gebracht.

Pictetbarometer

In de Juni-editie van Pictet’s Barometer, de maandelijkse outlook voor de komende drie maanden, de volgende hoofdpunten:

  • De aandelenmarkten lijken ook de komende tijd op winst te staan; het soepele monetaire beleid en het vooruitzicht van een verbetering in economische groei zou de bedrijfswinsten moeten steunen, met name in Europa en Japan. Pictet AM behoudt zijn overweight positie op aandelen en blijft neutraal op obligaties.

  • De Europese economie staat in de groeistand. De kredietverlening komt duidelijk op gang en de geldhoeveelheid (M3) groeit met het snelste tempo sinds 2009. Griekenland blijft een risico, maar Pictet AM is voorzichtig optimistisch over een geld-voor-hervormingen scenario tussen Athene en zijn geldverstrekkers.

  • De technologiesector biedt nu een korting ten opzichte van de mondiale aandelenmarkt, gebaseerd op de verwachte inkomsten. Dit waarderingsverschil is volgens Pictet AM onterecht, aangezien technologie-aandelen de komende 5 jaar naar verwachting 30% meer winstgroei zullen laten zien dan andere sectoren. Bovendien zijn bedrijven in deze sector door de sterke cashpositie ook minder gevoelig voor een stijging van de rente.

  • Hoewel high hield-obligaties zouden moeten profiteren van het economisch herstel in de Eurozone en de flinke dosis aan monetaire steun van de ECB, ziet de yield spread van deze activaklasse er steeds onaantrekkelijker uit in vergelijking met de yields uit Italiaanse of Spaanse overheidsobligaties.