Schadeclaim Ping An tegen Belgische staat afgewezen

Uiteindelijk heeft de Chinese verzekeraar Ping An toch geen recht op een schadevergoeding van de Belgische staat voor de ontmanteling van de financiële groep Ageas . Dat heeft de krant De Morgen gemeld. Het Chinese concern had bij een internationaal arbitragehof een compensatie van 2 miljard euro gevraagd, maar die eis werd nu afgewezen.

Ping An nam acht jaar geleden een belangrijke participatie in Ageas , maar verloor die investering uiteindelijk omdat de Belgische bank instortte en werd ontmanteld.

Ping An had gehoopt een compensatie te kunnen bekomen bij de Belgische overheid, maar toen duidelijk werd dat er geen tegemoetkoming zou volgen, stapte de Chinese groep drie jaar geleden naar het International Center for Settlement of Investment Disputes (Icsid) van de Wereldbank.

Onder meer werd er daarbij op gewezen dat Ping An zich als grootste aandeelhouder tegen de verkoop van de afzonderlijke divisies van Ageas had verzet, maar die opwerpingen waren niet van aard om een afwijzing van de eis te vermijden.

Bron: Express.be