Skagen: Mooie beleggingskansen voor stock pickers nu turbulentie op beurzen toeneemt

De roerige tijden op de beurzen bieden uitgelezen kansen om goede ondergewaardeerde ondernemingen met positieve vooruitzichten te vinden, stelt Knut Gezelius, portfoliomanager van Skagen Global.

Knutgezelius
Knut Gezelius

Zelfs voor actieve stock pickers zoals Skagen, die zich richten op bedrijven die in staat zijn om waarde te creëren, is het een behoorlijke opgave om de impact van economische ontwikkelingen op bedrijven op waarde te schatten. De beste manier om dit probleem te ondervangen, is door aandelen te kopen van laag-gewaardeerde bedrijven die relatief ongevoelig zijn voor grote fluctuaties. De kunst is om juist die bedrijven te vinden die in de uitverkoop zijn, want dat betekent dat de kans groter is dat die bedrijven ondergewaardeerd zijn. Hieronder volgen vier voorbeelden van dergelijke ondergewaardeerde bedrijven waarin Skagen Global recentelijk heeft belegd: Nissan Chemical Industries, Intercontinental Exchange, Shangri-La en US Adobe .

1. Gezondheidszorg voor je beste vriend: Nissan Chemical

Toen de aandelenkoers van het Japanse conglomeraat Nissan Chemical Industries in het begin van het jaar tijdens de turbulentie op de beurzen daalde, pikte Skagen Global het aandeel snel op. Nissan Chemical heeft zich gespecialiseerd in diverse zeer winstgevende niches, waaronder technologie, chemie en gezondheidszorg. Zij steken meer middelen in onderzoek en ontwikkeling dan de meeste van hun concurrenten. Een veelbelovend gebied is de dierengezondheidszorg, die meegroeit met een steeds welvarender middenklasse, die huisdieren in het algemeen als familieleden beschouwt.

2. Data goudmijn: Intercontinental Exchange

Een andere nieuwkomer in de portefeuille van Skagen Global is de eigenaar van de New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange (Ice). Dankzij haar dominante positie in beursnoteringen zit de onderneming op een goudmijn aan data, die de basis vormt voor marktinzicht en -analyse door derden. Ice beschikt ook over een stabiel, visionair en aandeelhoudersvriendelijk managementteam dat al meer dan tien jaar aan de slag is en het bedrijf keer op keer correct heeft gepositioneerd. Eind 2017 is Ice in de portefeuille opgenomen. Begin dit jaar, toen de beurskoers achterbleef, heeft Skagen Global haar positie uitgebreid. Het bedrijf behoort nu tot de top vijf van het fonds en is goed voor meer dan vier procent van de portefeuille.

3. Ferrari onder de hotels: Shangri-La

Turbulente tijden bieden ook de mogelijkheid om posities op te bouwen in nieuwe beleggingsideeën, die doorgaans beperkte liquiditeit hebben. In het afgelopen kwartaal kocht Skagen Global aandelen in de Aziatische luxe hotelketen Shangri-La (die minder dan één procent van het fonds vertegenwoordigt op het moment van schrijven) De gedachte hierachter is dat het bedrijf zal groeien op de Chinese markt en, tot op zekere hoogte, zal uitbreiden via franchise. Dit laatste zou moeten blijken of het rendabel is aangezien het eigen vermogen van Shangri-La niet nodig zal zijn om hotels te bouwen, maar het bedrijf zal wel een regelmatige stroom van licentie-inkomsten ontvangen.

4. Groeiende contentproductie: US Adobe

Een ander bedrijf dat het in het afgelopen kwartaal goed deed, was US Adobe , een nieuw fonds in de portefeuille van Skagen Global. Het bedrijf is wereldleider in software voor beeldbewerking en webtools. De aandelenkoers van het bedrijf is bijna tien procent gestegen sinds Skagen het fonds aankocht. Door de gebruikers om te zetten in abonnees is de voorspelbaarheid van de inkomsten toegenomen en is de software redelijker geprijsd. Deze combinatie leidt tot een hogere kwaliteitskasstroom, die op zijn beurt de basis vormt voor een hogere waardering. Adobe is op verschillende manieren goed gepositioneerd: de productie van content voor social media en andere kanalen zal naar verwachting blijven toenemen en het bedrijf heeft een monopolie op haar terrein.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.